maanantai 19. elokuuta 2013

Homemade burgers

Viime lauantaina kun koti-ilta taas häämötti, mietin, miksen samantien järkkäisi meille poikakaverin kanssa jotain helppoa ja hyvää purtavaa. Mietittiin pitsaa, tortillaa tai salaattia, mutta kaikki tuntui niin tavalliselta. Sitten mulla välähti (oikeastaan vasta kaupassa ollessamme), että voisihan sitä tehdä vaikka hampurilaisia. Siitä se ajatus sitten lähti.


Kavereitten kanssa oltiin tehty joskus ihan älyttömän hyviä purilaisia, joita koitinkin tässä kopioida. Sämpylää, jauhelihaa, ranskalainen sipulikeittopussi, ananasta, cheddaria, hampurilaiskastiketta ja salaattia oli listalla. Ja sitten vaan tuumasta toimeen. Oli vaikea sanoa paljonko jauhelihaa laitoin, sillä meillä on sitä jonkin verran omasta takaa niin, ettei tarvinnut kaupasta ostaa. Ja sitten kokonainen sipulikeittopussin sen sekaan. Täytyy sanoa, että tuli liian suolaista (liian vähän lihaa tai liikaa sitä sipulihärpäkkää, muistan siis ensikerralla).




 Jauheliha määrästä sain neljä sopivan kokoista pihviä paistettua. Paistoin ensin ne pannulla, ja kasasin sitten koko purilaisen uuninpellille. Sämpylä, pihvi, ananas ja cheddar. Ja sitten vain uuniin. Tarkoituksena olikin, että purilas käy uunissa ja kasataan sitten pöydässä. Oi nam, se oli herkkua.



Pitihän sitä vähän muutakin naposteltavaa olla. Ruissipsit + Felixin kurkkusalaatti on yhtäsuuri kuin uhh. Täysin kokeilemisen arvoinen yhdistelmä. Itse olen ihastunut noihin valkosipulin makuisiin vaikka varmasti tavallisetkin toimivat. Noita valkosipulilla maustettuja voi syödä kyllä ihan loputtomasti. Ilman sitä kurkkusalaattiakin.



Pitihän sitä lauantai-illan kunniaksi olla pienet siideritkin. Tai siideri minulle ja Corona kullalle (en yleensä itse ole oluen ystävä, mutta sitruunan/limen kanssa Corona ja Sol maistuu oikeasti aika hyvälle). Siidereistä tällähetkellä ehdoton lemppari on Somersby. Niin omena, kuin päärynäkin. Kuvassa näkyvä Golden Cap sen sijaan viettelee edelleen aikaa tuolla jääkaapissa, sillä olin sitä jo aikaisemmin maistanut tykästymättä. Ehkä se sieltä vielä paikkansa löytää.


Tällaisia tunnelmia lauantailta. Nyt onkin jo maanantai ja kunnon opiskeluputki pitää pistää päälle, palaillaan! -Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti